Kuten otsikosta voi jo päätellä, Isla on oppinut liikkumaan. Tammikuun viimeisen päivän kunniaksi neiti päätti kääntyä selältä vatsalleen, ja sen jälkeen ei selällä makoilu ole enää kiinnostanut. Onneksi tykkää olla vatsallaan ja jaksaa olla pitkään, kunhan lähellä on joku kiva lelu tai harso jota hypistellä :) Muutaman päivän päästä Isla oppi kääntymään myös vatsalta selälleen, ja nyt sitten osaa kieriä ja näin liikkua eri paikkoihin. Äiti katsoo tätä kehitystä jopa vähän kaihoten, juurihan tuo oli pikkuinen vastasyntynyt, nyt jo liikuskelee ja kohta konttaa, kävelee, puhuu.. Voi kun aikaa voisi vähän hidastaa, ihan turhan nopeasti vauva tuntuu kasvavan. Mutta toisaalta pitäähän tällaista kehitysvaihetta kumminkin myös iloita, ja on se niin mukava katsoa pienen tytön riemua, kun on ihan itse päässyt ympäri!

Ja leikkimatoltakin karattiin:

Vähän näyttää tuossa alemmassa kuvassa nuo bodyn hihat jo lyhkäsiltä :) Ensi viikolla lähdetään koko perheen voimin risteilemään Tukholmaan, eiköhän siltä reissulta löydy Issullekin isompia vaatteita. Ja pieni neiti pääsee ensimmäistä kertaa laivalle :) Ella ja Ahti ovat laskeneet jo kuukauden ajan jäljellä olevia öitä laivareissuun, muksut tykkää tosi paljon käydä risteilemässä. Isla on vielä pelkällä rintamaidolla, joten ruokailu on helppoa reissussakin :)

Huomenna minusta tulee pienen ihanan tytön kummitäti. Eilen teinkin ristiäisiin kaksi tavallista voileipäkakkua ja yhden gluteenittoman, tai tuollahan ne ovat jääkaapissa muhimassa, tänään sitten koristelen ne. Toissapäivänä leivoin ristiäisiin pikkuleipiä, H-kirjaimia, ja koristeita miettiessä huomasin, että vaaleanpunaiset nomparellit olivat loppu. Ja niitähän ei tältä kylältä saa :( No, onneksi jostain pälkähti mieleen joskus jossain blogissa näkemäni keino värjätä kookoshiutaleita. Joten hiutaleet ja väriä pussiin, hetken rumpsuttelun jälkeen ne olivat vaaleanpunaisia :) Pikkuleivistä tuli tosi hyviä, vaikkakin ne ovat aika hassun näköisiä, hieman levähtivät paistaessa.

Pikkuleipien ohje:

200g pehmeää rasvaa

3/4 dl sokeria

1/4dl fariinisokeria

1 kananmuna

1tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

3½dl vehnäjauhoja

Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Laita jääkaappiin ½ tunniksi, pursota leivinpaperille pikkuleiviksi. Itse käytin 10mm tyllaa, mutta oli hieman liian iso.. Seuraavaksi täytyykin hommata 8mm tylla, joka sopisi paremmin pikkuleipien pursottamiseen :)

Ja blogipohjankin vaihdoin viime yönä. Etsin valkopohjaista, selkeää ja jossa olisi jotain luontoon liittyvää pinkkiä kuvassa, ja sellainen (tällainen) löytyi BlogValleylta :)