Tässä vielä ohje mehevään voileipäkakkuun
2-3 pussia paahtoleipäviipaleita (tummia ja vaaleita)
Täyte1:
400g palvikinkkua
200g ruohosipulituorejuustoa
200g kermaviiliä
½ tuubia majoneesia
1 punainen paprika
100g juustoraastetta
Täyte2:
5 keitettyä kananmunaa
300g raejuustoa
100g Oivariinia
Leipien kostutukseen maitoa
Vuoraa kelmulla halk. 26cm irtopohjavuoka. Leikkaa paahtoleivänpaloista kuoret pois ja asettele pohjalle tasaiseksi levyksi, pienet raot eivät haittaa. Kostuta leipäkerros aina reippaasti maidolla. Kokoa kakku tässä järjestyksessä:
Tumma leipäkerros - puolet täytteestä 1 – vaalea leipäkerros – täyte 2 – vaalea leipäkerros – loput täytteestä 1 – tumma leipäkerros
Peitä kakun päällyskin kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi muhimaan. Kumoa kakku seuraavana päivänä ja päällystä tuorejuustolla (400g), koristele salaatilla, kurkulla, paprikalla, kirsikkatomaateilla jne.
Kommentit