Britatorttu tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla kuuluu kesään
150g margariinia
1½dl sokeria
3 keltuaista
1dl maitoa
2dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3tl leivinjauhetta
Pinnalle:
3 valkuaista
2dl sokeria
½tl vaniljasokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Lisää lopuksi maito ja vehnäjauho-leivinjauheseos vuorotellen. Laita pellin päälle leivinpaperi ja voitele se esim. juoksevalla margariinilla, levitä pohja paperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sitten sokerit. Levitä vaahto pohjan päälle. Paista 175 asteessa 20-30min. Halkaise pohja kahteen osaan, levitä täyte väliin.
Tein myös mangojuustokakun Tällä Ohjeella, nam :) Vain pohjan muutin gluteenittomaksi, laitoin 50g margariinia ja 150g Semper Kolakeksejä.
Kommentit