Britatorttu tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla kuuluu kesään

150g margariinia

1½dl sokeria

3 keltuaista

1dl maitoa

2dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

3tl leivinjauhetta

Pinnalle:

3 valkuaista

2dl sokeria

½tl vaniljasokeria

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Lisää lopuksi maito ja vehnäjauho-leivinjauheseos vuorotellen. Laita pellin päälle leivinpaperi ja voitele se esim. juoksevalla margariinilla, levitä pohja paperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sitten sokerit. Levitä vaahto pohjan päälle. Paista 175 asteessa 20-30min. Halkaise pohja kahteen osaan, levitä täyte väliin.

Tein myös mangojuustokakun Tällä Ohjeella, nam :) Vain pohjan muutin gluteenittomaksi, laitoin 50g margariinia ja 150g Semper Kolakeksejä.